Hoe kijk ik tegen ADHD

Wat een raar begin voor een blog maar ja. Ik ben nu al afgeleid erg hè. Natuurlijk snappen jullie ook wel dat ik een grap maak van het feit dat wij ADHD’ers snel afgeleid zijn.

Mijn naam is Thom. Ik ben 16 en ik heb ADHD maar dat was wel te merken. Al vanaf jongs af aan weet ik dat ik Attention Deficit Hyperactivity Disorder ook wel ADHD heb. Deed het iets met me? Nee niet echt, ik ben wat drukker misschien dat is alles. Fout, op latere leeftijd begin je in te zien wat ADHD nou werkelijk is ik tenminste wel. Maar alsnog het doet me vrij weinig.

Je leert er mee leven, ik zie het nu zelfs als een soort gave eigenlijk. Ik heb altijd energie in mijn lijf stromen, heb minder slaap nodig, kan sneller reageren. Niet verkeerd toch? Ja oke ik ben wat sneller afgeleid, dus?

Ik weet dat ik niet anders ben dan de rest of minder ik ben net als iedereen. Ik laat me nooit vertellen dat ik anders ben want dat ben ik niet. Vaak kijken mensen je raar aan als je zegt als je ADHD hebt terwijl je hartstikke rustig erbij zit. Nou weet je ik ben de rustigste in mijn klas voor de goede orde. De media, mensen, boeken, tijdschriften en noem maar op zeggen dat ADHD raar is “een vreemde ziekte” dat is pure bullshit, vind ik dan. Het is jammer dat er zo over mij en andere gedacht wordt. Ach ja wat doe je eraan hè?

Mensen vinden iemand met ADHD raar puur omdat ze die persoon niet begrijpen. Wij denken anders maar dat maakt ons niet minder. Ik bijvoorbeeld kan heerlijk fantaseren en oplossingen verzinnen gewoon zomaar puur omdat ik anders denk.

Snappen jullie mijn punt? Je bent wie je en daar moet je het beste van maken. Kijk niet naar de negatieve kanten maar naar de voordelen. Ieder mens is uniek dus waarom mag jij of ik dat ook niet zijn?

Geschreven door Thom Quaijtaal

adhd-info