Duidelijke structuur belangrijk voor ADHD kinderen

StructuurZorg ervoor dat je bij kinderen met ADHD een duidelijke structuur handteerd, zoals een duidelijk dagindeling en duidelijke regels. Een kind met ADHD heeft deze structuur van buitenaf nodig.

Ook anderen kinderen die geen ADHD hebben, kunnen deze tip toepassen. Maar voor kinderen met ADHD is het een zeer belangrijk punt.

Geschreven door Coen Olde Bijvank

Reacties

 1. freddy zegt

  vraagje hoe kan ik duidelijk heid maken met regels zoals tandenpoetsen 4 keer per dag want hij draagt een slottjes beugel en hij is 15 jaar van 24-09-1996 hij pubert ook veel en heefd ook veel last van faalangst en heefd disley en gebruikt ook medicijnen kost mij veel energie denk ook niet na met dingen moet alles konstant herhalen wil graag een schema maken met regels heb al van alles geprobeert met briefjes op te hangen op slaapkaner in de keuken maar heefd niet veel geholpen wil graag advies wat ik moet doen dat hij zelf nadenkt over de dingen gr els moeder

 2. margot zegt

  hallo Freddy,
  Mijn ervaring is dat je er niet veel aan kan doen. Mijn zoon van 14 is inmiddels van zijn beugel af, maar onderhield zijn gebit ook niet goed. Zelfs de orthodont was iedere keer kwaad omdat zijn tanden niet behoorlijk gepoetst waren, terwijl ik voor het vertrek hem degelijk zijn tanden liet poetsen. Pubers maken er geen tijd voor, zitten met andere dingen in hun hoofd. Gelukkig is het eindresultaat van zijn beugel goed gekomen, zonder vlekken op zijn tanden. Blijven hameren, ook al is dat zo vermoeiend en zelf heel goed begrijpen dat een kind met ADHD dit echt niet kan opbrengen.
  In verband met het puberen: niet te veel op reageren, dat krijg ik ook mee van de psycholoog. Er zijn natuurlijk grenzen. Bij een uitbarsting laat ik het eerst over me heen gaan, als we beiden gekalmeerd zijn ga ik een gesprek aan. Dit is niet simpel omdat er altiijd tegenspraak is maar dan verbied ik tegenspraak tot ik uitgesproken ben. Hij kan er dan over na gaan denken en meestal komt het dan achteraf tot een goed gesprek. Vandaag liet hij de deur naar boven openstaan. De katten waren naar boven gegaan. Ik heb hem geroepen en gezegd dat hij de katten naar beneden moest halen. Door veel te impulsief te reageren schoof hij uit en deed zich pijn. Het huis was weer te klein. Ik heb hem laten razen. Na tien minuten ben ik een gesprek begonnen. De reden dat dit alles was omdat hij gewoonweg de deur heeft opengelaten. Dat moet hij inzien. Zo wordt hij bewust van de gevolgen waar hij zelf oorzaak van is.
  Ik hoop dat je aan mijn reactie een beetje hebt.
  Geef vooral niet op en weet dat je niet alleen bent op deze wereld met problemen.
  groetjes
  Margot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *